My Blog

Proleće – pravo vreme za detoksikaciju organizma

Proleće – pravo vreme za detoksikaciju organizma
Stiglo je proleće, leto je pred vratima i sve želimo da izgledamo lepo i zdravo. Ali, lepota dolazi iznutra u svakom smislu te reči. Kada je pravo vreme za detoksikaciju organizma i kako se očistiti od toksina brzo i lako? Sada je pravo vreme, jer stan nije jedina stvar koja se prva očisti čim dođe proleće. Često pored svih obaveza koje imamo svakodnevno, zaboravimo na sebe i sopstvene potrebe. Posvetite vreme sebi i Vaše telo će biti zahvalno.

Tokom zime, većina ljudi taloži toksine i višak kilograma. Zato je tretman detoksikacije neizbežan ritual jer je zdravlje uvek u modi. Ishrana je pola zdravlja, vodite računa o sebi i promenite način života, ne samo Vaš, nego čitave Vaše porodice. Ako imate decu, promenite i njihovu ishranu i pojačajte im imunitet.

Toksini u telu – simptomi

Današnji način života je brz i pun stresa. Najmanje vremena imamo za spremanje zdrave hrane i vežbanje, ali to ne mora biti toliko komplikovano. Organizujte svoje vreme i pojednostavite proces. Ako ne znate kako i treba Vam pomoć, nadjite savete na kucazdravljasrbija.com. Kako da prepoznate da je Vašem telu potreban detoks? Neki od simptoma su:

  • Česte glavobolje i konstantni umor
  • Neprijatan zadah često ukazuje na problem sa toksinima u želucu
  • Akne i bubuljice na koži tela
  • Candida
  • Loša koncentracija i slabo pamćenje
  • Problemi sa probavom i gasovima
  • Višak ili manjak kilograma
  • Depresija

Voda – idealno piće za detoksikaciju organizma

Snaga vode se ne može izmeriti. Ujedno je i jaka i dovoljno nežna. Uzimanje 2 čaše vode pre obroka će konstantno čistiti Vaše telo. Izbegavajte energetska pića, kupovne sokove, kafu, cigarete i alkohol. Ne zaboravite da uvek imate flašu vode pored sebe, pogotovo kada niste kod kuće. 2l vode dnevno će održavati telo čistim i hidriranim. Sasi voda je takodje odličan napitak koje će vas osvežiti I pomoći vam u borbi protiv viška kilograma.

Voda

Voda može sve očistiti, našu kožu i telo

Detoksikacija hranom i čajevima

Proleće je tu, a sa njim zajedno i izobilje raznog voća i povrća od kojih možete praviti domaće sokove i smutije. Izbegavajte brzu hranu, crveno meso, zivotinjske proizvode i naručite hranu za čišćenje organizma od toksina. Voće ima puno vode, vitamina, antioskidante koji pomažu telu da se očisti. Sirovo povrće kao sto su beli luk, brokula takodje imaju veliku ulogu u detoksu. Ako ste ljubitelj kafe, zamenite je zelenim čajem a nezdrave grickalice zamenite orašastim plodovima.

Voce i povrce

Jedite sirovu hranu i pravite domaće sokove bez veštačkih šećera

Šetajte i budite aktivni

U proleće sve počinje da se budi i cveta, pa tako i ljudi. Aktivnost je pored ishrane najbolja opcija za detoksikaciju organizma. Čak i lagane šetnje mogu biti veoma korisne po telo. Ne samo što će Vaše telo biti lepše, nego će imati i više energije. Ako Vam zdravlje to dozvoljava, budite aktivni svakoga dana. Trčanje, vežbanje, joga, brzo hodanje su odlični sportovi za telo i duh.

Setnja

Šetajte sa prijateljima ili voljenom osobom i spojite zabavno i korisno

adminProleće – pravo vreme za detoksikaciju organizma

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *