My Blog

Najbolji filmovi za jesenje dane

Vreme za jesen, kada su kablovske pletenice, bundeve i praznične tikvice ali dobro dođu i najbolji filmovi za jesenje dane. Ali koliko god da su ovi predmeti odlični, verujemo da je najbolji način da dostignete crvenkasto stanje uma pritiskom na „plai” na filmu koji se postavlja u jesen. Jesenji tropovi obiluju našim omiljenim udobnim klasicima — džemperima, vešto razbacanim lišćem narandže, akademskim ambijentima istočne obale, Metom Dejmonom. U stvari, postoji samo jedan trop sa kojim se ne uklapamo: smrt. Čoveče, scenaristi jednostavno vole sahranu u jesen — kao da je paralela između umirućeg lišća i umirućih likova neka nova ideja. Više informacija o zabavnim sadržajima možete saznati na sajtu omladina.

Najbolji filmovi za jesenje dane

Ne brinite, filmovi na ovoj listi svode plakanje na minimum, slaveći sezonu onako kako ona zaslužuje. Zato zapalite vatru, zgrabite nešto bundeve i pokrenite projekat pletenja koji ste napustili kada se uključio klima uređaj — vreme je da se udubite u ovu gozbu jesenjih filmova koji su bili najlepši.

Jesen

Najbolji filmovi za jesenje dane odlični su za hladne dane

Moonstruck (1987)

Ako niste gledali Moonstruck, da li ste čak i ljubitelj jesenjih filmova? Poput dobrog ragua, finog vina ili udovice kojoj je potrebna preobrazba, ovo je film koji postaje sve bolji sa godinama. Smeštena u novembru u Bruklinu, što znači da su braon kamenje osvetljene lampama i prijatne, mesec je težak, a jesenje lišće razbacano po vlažnim ulicama, za izgled i osećaj ovog filma treba umreti? U režiji Normana Dževisona i scenariju Džona Patrika Šenlija, ovaj film bukvalno ne pravi nijedan pogrešan korak jer istražuje koncept ljubavi i romanse kroz više priča i generacija. A kada pauzirate u gledanju filmova, dobro će Vam doći najbolje knjige svih vremena.

  • I dok je svaka priča zaista romantična, scenario nikada ne skreće u bezobrazluk – Nikolas Kejdž je ovde otkrivenje, seksi đavo koji radi usred vatre pakla i gestikulira drvenom rukom na način koji se kreće je urnebesno.
  • Njegov nastup — i Cherin šarmantan, uživljen, potpuno prirodan portret nametnutog Kastorinija — su savršenstvo.
  • Bolje sa svakim ponovnim gledanjem, po mogućnosti u noći punog meseca, ovo je na listi najbolji filmovi za jesenje dane.

Praktična magija (1998)

Jesen je kada se koriste najbolji ženski i muški parfemi. Odmah pored Stars Holoua, nalazi se još jedan šarmantni mali gradić na istočnoj obali pun ekscentričnih dama. Ali tamo gde su devojke Gilmor bile sve o brzim pričama i brzoj hrani, sestre Ovens (Nikol Kidman i Sandra Bulok) imaju drugačiju vrstu veštine – magiju. Da, Ovenovi su veštice sa neverovatnom kosom, šašavim tetkama i kletvom sa kojom se moraju nositi, naime, muškarci koje vole svi umiru. Oprostite nam ako to zvuči dramatično – nije. Ne, momci su samo kartonski izrezi i njihova smrt baš i ne boli, jer je praktična magija laka za veštice — postavljanje „čarolija“ koje izgledaju prikladnije za žurke u spavanju i gledanje ogromnih antikvitetnih magijskih knjiga uz treperavu muziku.

Drugim rečima, ovo je film o vešticama koji bi se mogao zameniti sa filmom o klubu knjiga… sa mnogo više sveća (i uvijanja). Nije da u tome nešto nije u redu! Praktična magija zna šta je – zabavno i zabavno – i činjenica da na kraju pesma Stivija Niksa svira dok se jedan list jesenjeg lišća lebdi ispred žetvenog meseca je upravo ona vrsta dodira na nosu koji živimo za. Adaptirano iz istoimenog romana Alis Hofman, recenzenti su ga prozvali zbog neprijatnih tonova, ali pošto svako ko je zaista pročitao knjigu Alis Hofman već zna da je to karakteristika, a ne greška.

Neki filmovi bazirani su na knjizi

Ima mnogo filmova koji su snimljeni prema knjigama. Ovi filmovi, međutim, izabrali su najbolje iz knjiga, predstavljajući ono što gledaocima treba. Romansu, misteriju, ali i dovoljno drame da drži pažnju.

Veštice iz Istvika (1987)

Možete da imate svoj Hokus Pokus, naš omiljeni veštica trio će zauvek biti glamurozno-mistična kombinacija Mišel Fajfer, Suzan Sarandon i Šer. O da, i Džek Nikolson je ovde, ali ko obraća pažnju na bilo šta osim na ove dame na vrhuncu svoje moći? (Samo njihova kosa zaslužuje ovacije…) Zasnovano na romanu Džona Čivera, Veštice iz Istvika je horor-komedija koja osvetljava horor — iako bi neki pravi odvratni trenuci mogli da vas užasnu (ili da vas odvrate od svežih trešanja ) doživotno. A ako šminkerka koja je odgovorna za Pfeifferovo curenje herpesa nije dobila Oskara, oni su opljačkani. Skoro kao da pogledajte sve što niste znali o Survivoru. U režiji Džordža Milera koji se stalno menja (Pobesneli Maks i Bejb: Svinja u gradu su neki od njegovih filmova) ovo je poslastica sa oštricom — veoma zabavna, izuzetno šašava i sa mnogo više nego što biste očekivali, zbog posvećenosti glavnih uloga.

Mistična pica (1988)

Mogli biste da igrate igricu ispijanja na temu jeseni. A vetar je, u ovom slučaju, i slan i ispunjen lišćem izgorele narandže, što ovaj film čini jednim od jesenjih filmova koji najviše vole jesen, a to je pre nego što primetite kamine, kišne oluje i odeću . Priča je u velikoj meri predstavila svet i Džuliju Roberts (Dejzi) i Lili Tejlor (kao fantastično nazvana JoJo Barbosa). Njihovi prirodni, pjenušavi nastupi (zajedno sa sveže izribanom Ket Anabet Giš, Dejzinom sestrom) dovoljan su razlog za gledanje ovog prijatnog filma sa velikim slovima. Devojke (zaposlene u, da, Mistic Pizza) su svaka uhvaćene u svoju zapetljanu romantičnu dramu, neke predvidljive, druge… ne toliko! Savršen film za ušuškavanje ispred vatre, Mistic Pizza je topao mali komad jeseni.

Žena sa kokicama

Ovo je vreme kada će Vam prijati ležanje i jedenje

Kraljevski Tenenbaumi (2001)

Postoji više kinematografskih verzija Njujorka nego Rejovih pica, ali pretrpanu, knjišku verziju Vesa Andersona u The Roial Tenenbaums-u je teško pobediti. Ova priča o blago disfunkcionalnoj porodici koja se komično kreće od jedne katastrofe do druge je poboljšana savršeno melanholičnom zvučnom podlogom (Niko, Nik Drejk i Vins Gvaraldi) i laganim tempom. Iako se radnja filma odvija tokom sve četiri sezone, mnoge od nezaboravnih scena (kao kada Kraljevski Džin Hekmen vodi svoje unuke u kombinezonu da se provozaju na zadnjem delu kontejnera) dešavaju se pre jesenje pozadine golih stabala i neba od marmelade. Čini se da sepia, antikno filtrirana svetlost zasićuje svaki trenutak, odišući retro jesenskom vibrom koja dolazi pravo iz biblioteke srednje škole 70-ih (zdravo, Iz Mešanih fajlova gospođe Bejzil E. Frankvajler). Gledajte ga u kišnoj noći, ili kad god želite da uživate u toj dobroj vrsti tužnog.

Moguće je da su neki i tužni

Mada jesen i jeste prilika da se dobro isplačemo uz tužnu muziku, to ne mora uvek biti tako. Neki od ovih filmova jesu tužni, ali na kraju sledi zaslužena nagrada za gledanje.

Jesen

Smestite se udobno i uživajte uz omiljene filmove

Rudi (1993)

Jesen ide uz fudbal kao kokice sa puterom, a bioskopski film Rudi je jedan od velikana svih vremena. Semvajz Gemdži (ups, Šon Astin) igra Rudija Rutigera, klinca „ništa od pet stopa“ iz Džolijeta u Ilinoisu. Ima naizgled nemoguć san — da igra fudbal za Notr Dam. Ali šanse su velike kao gol protiv njega: Rudi ne samo da je mali, već ima i disleksiju. To znači da njegove ocene nisu dovoljno dobre da uđe u školu koju bira. Oh, a da li smo spomenuli da je siromašan?

Ovo (neverovatno) zasnovano na istinitoj priči. Kladimo se da možete pogoditi da li je dete odustalo ili je krenulo u pravom borbenom (irskom) stilu. Sa strašnim Nedom Bitijem kao Rudijevim tatom (i Džonom Favrom kao Rudijevim tutorom!), ova priča o autsajderu može biti malo predvidljiva. Ali mi nismo ovde zbog preokreta – mi smo ovde zbog iskrenih nastupa i tople, sve- američki sjaj. Smeštena u jesen u Indijani gde se svetlost čini filtriranom kroz dim lomače i tek okrenuto lišće javora. To je inspirativna priča sa sadržajem, srcem i stilom. Svakako da ovo nisu svi najbolji filmovi za jesenje dane ali jesu dobar početak.

adminNajbolji filmovi za jesenje dane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *