My Blog

5 stvari koje niste znali o tetovažama

Ako tražite stvari koje niste znali o tetovažama, došli ste na pravo mesto! Sastavili smo listu nejasnih i impresivnih činjenica o tetovažama da bismo vas obrazovali i inspirisali. Čitajte dok vas vodimo kroz najvažnije, najčudnije i najintrigantnije činjenice koje se vrte oko tetoviranja! Za više zanimljivih činjenica pogledajte sajt omladina.

Prema istraživanju, više žena nego muškaraca u SAD ima tetovaže

Kada je u pitanju tetoviranje, čini se da više žena nego muškaraca učestvuje u praksi. Nova anketa koju su objavili Okigen Netvork i Lightspeed istraživanje kaže da 59 odsto žena ima tetovaže u poređenju sa samo 41 odsto muškaraca. Neke od njih možete videti i ako pogledate true-crime podkaste uz koje će Vam vreme proleteti. 

Tetovaža na ruci

5 stvari koje niste znali o tetovažama sadrže i istorijske podatke

Za mešanje boje tetovaže u određenim kulturama, povremeno se koristio urin

U kombinaciji sa ugljenom prašinom, urin se ponekad koristio za mešanje mastila za tetoviranje, jer se verovalo da ima antiseptička svojstva. Srećom, mastilo za tetoviranje koje obično koristimo sastoji se od pigmenata u kombinaciji sa nosačem, sa dodatnim dodacima u rasponu od Listerine do votke Kettle One, kako bi se pomoglo pri sterilizaciji. Neki najbolji filmovi za jesenje dane mogu sadržati i ove tetovaže.

Mašina za tetoviranje vam probuši kožu 50 do 3000 puta u minuti

Većina ljudi kada se tetoviraju ne shvataju da im nijedna igla ne perforira kožu. Igle za tetoviranje koriste grupe vrhova igala koje se zatim guraju u kožu putem mašine. Ovo rezultira neverovatnim brojem uboda kože tokom procesa tetoviranja. Dok čitate najbolje knjige svih vremena pogledajte i kako izgledaju tetovaže u istoriji.

Mastilo za tetoviranje se ubacuje u drugi sloj kože

Kada se tetovirate, mastilo se ubrizgava direktno u drugi sloj kože, koji se naziva „dermis“. Koža na vrhu dermisa naziva se „epidermis“ i deluje kao čisti veo preko vrha stvarne tetovaže.

Religije poput hrišćanstva, judaizma i islama tradicionalno su se protivile tetoviranju

Iako su mnoge svetske religije zauzele čvrste opozicione stavove po pitanju tetoviranja, nisu sve odlučile da osude tu praksu. Religije poput budizma i hinduizma su istorijski koristile tetovaže kao sredstvo za unapređenje duhovnosti i nemaju negativna uverenja o toj praksi.

Još neke činjenice o tetovažama

Suprotno Konfucijevom stavu, kineske kamene skulpture prikazuju muškarce sa tetovažama na licima još u 3. veku pre nove ere. Iako su neki prihvatili ovu praksu, u staroj Kini je bilo mnogo onih koji su verovali da tetovaže treba da se koriste kao oblik kazne za obeležavanje i progon kriminalaca.

Žena sa tetovažama

Tetovaže su danas više od modnog detalja

Tetovaže su na zapad uveli mornari poput kapetana Kuka

Kada su kapetan Kuk i njegova posada otplovili u Polineziju 1769. godine, mnogi od pomoraca su bili zaintrigirani tetovažama koje su videli prikazane na domorocima.

  • Odlučujući da i sami učestvuju u procesu, mornari su se vratili nazad na zapad noseći svoje tetovaže
  • To je pomoglo u skovanju termina „tetovaža“ i izazvalo široko interesovanje za ovu umetničku formu.
  • Najstariji otkriveni dokaz o tetoviranju datira iz 3250. godine pre nove ere

Najstarije poznate tetovaže otkrivene su na dobro očuvanom telu čoveka po nadimku „Oci“, koji je pronađen ispod glečera u Alpima. Na njegovom telu je prikazano preko 60 različitih tetovaža, sastavljenih uglavnom od jednostavnih tačaka i linija, i kreiranih korišćenjem ugljeničnog mastila.

Prva mašina za tetoviranje dobila je inspiraciju iz električne olovke Tomasa Edisona

Godine 1891. stvorena je prva električna mašina za tetoviranje, inspirisana Edisonovom električnom olovkom. Pronalazač prve mašine za tetoviranje bio je Semjuel O’Rajli, koji je dizajnu dodao igle i rezervoar za mastilo. Ovo su samo neke stvari koje niste znali o tetovažama.

admin5 stvari koje niste znali o tetovažama

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *